Gesponsord door: TimeTick Urenregistratie software
Vaderdag 2019

 
 

Algemeen
Pagina Prima
Software
Recensies
GastenboekKlassieke talen
Latijn
Grieks
Lat. woordenlijst
Vertalingen
God(hed)en
Uitspraken
Spreekwoorden

Talen
Engels
Russisch

Korting op je studieboeken

God(hed)en: Ares/Mars

Ares was de zoon van Zeus en Hera. Hij werd beschouwd als de donkere, bewolkte lucht in persoon. Hij werd door de Grieken niet heel sterk vereerd, anders dan bij de Romeinen (waar de god overigens Mars heette). Hij was geboren in Thracië, een land dat bekend was om zijn oorlogzuchtige volk.

Ares kon niet genoeg krijgen van strijd en oorlog. Juist de gevaren van oorlogen trokken hem ontzettend aan en hij had dan ook niets met 'lieve' dingen. Dat is ook één van de redenen waarom er nooit met liefde voor hem gebeden werd. Hij werd nooit verzocht voor aardige, lieve dingen en de mensen waren eerder bang voor hem dan dat ze hem vereerden.

Ares was altijd in een glimmende wapenuitrusting en had een helm op met een pluim. Hij hield een speer en een mooi schild vast. Zijn kinderen waren niet veel anders dan Ares zelf. Zijn kinderen heetten Phobos (Angst), Metus (Vrees), Deimos (Ontzetting) en Pallor (Schrik).

Enyo (Bellona) was de godin van de oorlog en was de bewaakster van Ares. Zij weerde gevaarlijke aanvallen af en zorgde ervoor dat Ares veilig was. Ares en Enyo werden vaak in dezelfde tempel vereerd en waren de enige goden die mensenoffers kregen.

Vertalingen Latijn, vertalingen Grieks, woordenlijst, mythelogie, latijnse uitspraken, via nova vertalingen, romeinse school, Latijn, Grieks
Terug!
Sitix Ontwerpbureau
Latijn en Grieks, Latium.nl, latijn vertalingen, latijn cultuur, latijn literatuur, grieks vertalingen, griekse cultuur Grieks en latijn, Latium, latijnse vertalingen, latijnse spreekwoorden, latijnse uitspraken, woordenboek latijn, woordenlijst latijn Latijn en Grieks, Latium.nl, latijn vertalingen, latijn cultuur, latijn literatuur, grieks vertalingen, griekse cultuur Grieks en latijn, Latium, latijnse vertalingen, latijnse spreekwoorden, latijnse uitspraken, woordenboek latijn, woordenlijst latijn Latijn en Grieks, Latium.nl, latijn vertalingen, latijn cultuur, latijn literatuur, grieks vertalingen, griekse cultuur Grieks en latijn, Latium, latijnse vertalingen, latijnse spreekwoorden, latijnse uitspraken, woordenboek latijn, woordenlijst latijn Latijn en Grieks, Latium.nl, latijn vertalingen, latijn cultuur, latijn literatuur, grieks vertalingen, griekse cultuur Grieks en latijn, Latium, latijnse vertalingen, latijnse spreekwoorden, latijnse uitspraken, woordenboek latijn, woordenlijst latijn Latijn en Grieks, Latium.nl, latijn vertalingen, latijn cultuur, latijn literatuur, grieks vertalingen, griekse cultuur Grieks en latijn, Latium, latijnse vertalingen, latijnse spreekwoorden, latijnse uitspraken, woordenboek latijn, woordenlijst latijn